Nieuw boek van De Gouden Grijns

Foto: Hannah van Herk
Foto: Hannah van Herk

Jozua Douglas en Tosca Menten schreven een nieuwe verhalenbundel. Een verzameling korte verhalen in het thema van de Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Jozua Douglas: ‘Ik had al eens eerder met Tosca gewerkt en dat vond ik erg leuk. Ze schrijft ontzettend grappig en zit boordevol fantasie. Haar boeken over Dummie de mummie en Siem Subliem zijn fantastisch.

Pech onderweg

Het boek krijgt als titel: Pech onderweg: over barre tochtjes en rampzalige reizen. We schreven elk een aantal korte reisverhalen die naadloos aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek 2019. Een tijdmachine reist onbedoeld naar de dinosaurustijd, een duikbootje valt ten prooi aan een woest wezen en een spookkarretje neemt per ongeluk de verkeerde afslag in een spookhuis. De verhalen worden afgewisseld met grappige rijmpjes, limericks, reistips en onwijze spreuken en wijsheden.

Kerntitel

Het boek is verkozen tot kerntitel voor de Kinderboekenweek van 2019. We zijn daar natuurlijk heel blij mee, want dit betekent dat het boek extra aandacht krijgt en dat de CPNB lesmateriaal gaat maken voor groep 5 en 6.

Fijne prijs

Pech onderweg is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het boek verschijnt in augustus en wordt rijkelijk geïllustreerd door Geert Gratama. De eerste drie maanden kost het maar 7,99. Daarna is het verkrijgbaar voor 13,99. Reis je met ons mee?